Ἀνακοίνωση γιὰ τὶς ἀκολουθίες τῆς Πρωτοχρονιᾶς 2021

taierea imprejur a domnului

Αγαπητοί αδελφοί, ενορίτες και φίλοι του Ιερού Ναού μας, προσμένοντας με πίστη στο Θεό μας το νέο έτος 2021 και προσευχόμενοι για αυτό, θέλουμε και πάλι να σας ενημερώσουμε για την όμορφη αυτή μέρα και την σχετική συμμετοχή σας στο Ναό μας.

Η Δεσποτική εορτή της περιτομής του Κυρίου, αλλά και η μνήμη του Μεγάλου ιεράρχου Βασιλείου μας προσκαλούν να τις εορτάσουμε πνευματικά μεν, με ασφάλεια δε.

Έτσι,

- Κατά την προσέλευση και την παραμονή στον ναό είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

- Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στον ναό είναι τα 50 άτομα!

Μετά την συμπλήρωση του αριθμού αυτού δεν θα είναι δυνατή η παραμονη στον Ναό αλλά ούτε και η παραμονή στον προαύλιο χώρο!

Φυσικά δεν κλείνουμε θέσεις σε κανέναν, αφού δεν νοείται να κάνουμε επιλογές στους πιστούς!

- Κατά την διάρκεια των ακολουθιών στο Ναό θα παραμένουν ανοιχτά κάποια παράθυρα για την σωστή ανακύκλωση του καθαρού αέρα, για τον λόγο αυτό παρακαλούνται όσοι προσέλθουν να είναι ντυμένοι με ζεστά ρούχα, παρόλη την υπάρχουσα θέρμανση.

- Βεβαίως όμως θα μπορείτε όλοι όσοι δεν μπείτε μέσα στο Ναο και είστε πνευματικά προετοιμασμένοι, να κοινωνήσετε στο τέλος (μέχρι τις 10.15 π.μ.), αλλά και να προσκυνήσετε ανάβοντας ένα κεράκι.

Την Πέμπτη το απόγευμα στις 5 θα τελεσθεί ο Μέγας Εσπερινός.

Την Παρασκευή το πρωί από τις 7 έως τις 10 θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία. Αμέσως μετά θα ψάλλουμε και την Δοξολογία για το νέο έτος 2021.

Ο Ναός, ανήμερα της  πρωτοχρονιάς, θα είναι ανοικτός έως τις 11:30 το πρωί και το απόγευμα από τις 4:30 έως τις 6 περίπου.

Θα κλείσουμε αυτό το μικρό μήνυμα με τα πολύ διδακτικά λόγια από τά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της Σμύρνης, τα οποία ας αγωνισθούμε να τα κάνουμε όλοι μας πράξη στο ερχόμενο έτος.

«Και νέον έτος αριθμεί

 την του Χριστού περιτομή

και η μνήμη του Αγίου Ιεράρχου Βασιλείου.

 

Του χρόνου μας αρχή καλή

και ο Χριστός μας προσκαλεί

την κακία ν' αρνηθούμε

μ' αρετές να στολιστούμε

 

Να ζούμε βίο τέλειο

κατά το ευαγγέλιο

 

με αγάπη, με ειρήνη

και με τη δικαιοσύνη.

 

Χρόνια πολλά και ευτυχή

με καθαρά κι αγνή ψυχή

 

με χαρά και με υγεία

και με θεία ευλογία»

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=705Pp8l-VLA


Εκτύπωση   Email